Workshop hands-on met gRPC

Op donderdag 17 oktober organiseren wij om 18.00 uur op ons kantoor in Nieuwegein een workshop over gRPC.

gRPC is een remote procedure call framework dat oorspronkelijk ontwikkeld is door Google en sinds 2015 open source is. gRPC maakt het mogelijk om vanuit een interface definitie cross-platform code te genereren voor DTO’s, clients en servers in meerdere talen. Naast efficiëntie en code generatie heeft gRPC ook handige opties zoals bi-directioneel streamen, cancellation, deadlines en backward en forward compatibiliteit. gRPC is uitermate geschikt voor communicatie tussen backend services, maar wordt ook vaak gebruikt in mobiele applicaties.

Voor wie?

Ben je benieuwd naar de kracht en toepassingen van gRPC of wil je gRPC gebruiken binnen je huidige project? Dan mag je deze workshop niet missen!

Wat gaan we doen?

Deze workshop bestaat uit een korte introductie van gRPC gevolgd door een groot gedeelte hands-on. In het hands-on gedeelte zul je een frontend applicatie stapsgewijs gaan laten communiceren met een backend server via gRPC. Als je hier in slaagt zul je in staat zijn een spel te spelen met andere deelnemers van de workshop.

Voor een hapje en een drankje wordt uiteraard gezorgd. De sessie zal rond 21.00 uur eindigen.

Om alvast een goed beeld van gRPC te krijgen is deze blogpost een prima voorbereiding op de workshop.

Meld je aan!

*
*
*
*