Technologie

Technologie staat centraal

Bij JDriven staat technologie centraal. We streven er continu naar om ons vakmanschap te combineren met de juiste combinatie van bewezen en nieuwe tools en frameworks. De juiste balans hierin is voor ons essentieel, het is geen doel op zich om innovatief te zijn, het moet zowel voor ons als voor onze klanten  echt waarde opleveren.

We houden de ontwikkelingen binnen ons vakgebied nauwlettend in de gaten en delen de kennis die we op deze manier opdoen via onze blog. Een greep uit de technologieën die we op dit moment vaak toepassen.

 

Vert.x

Vert.x

Vert.x is een lichtgewicht, high performance applicatieplatform voor de JVM, het is ontworpen voor moderne mobiele, web-en bedrijfsapplicaties gericht op schaalbaarheid, concurency en eenvoud.

Meer informatie »

 

Groovy & Grails

Groovy & Grails

Grails is een rapid web application development framework, gebaseerd op Spring op basis van Groovy, de toonaangevende dynamische taal voor het Java-platform.

De combinatie van Groovy en Grails verhoogt de productiviteit zoals bijvoorbeeld Ruby on Rails, maar dan op basis van het bewezen, schaalbare en naadloos geïntegreerde Java-platform.

Groovy en Grails helpen teams om op een productieve manier te werken, kwaliteit te leveren en zich te richten op wat echt belangrijk is: het creëren van hoogwaardig, gemakkelijk te gebruiken applicaties.

Meer informatie »

 

Spring

Spring

Spring is de standaard bij het ontwikkelen van enterprise Java applicaties. Het voorziet in gecentraliseerde configuratie en een consistent programmeermodel voor declaratieve transacties, declaratieve beveiliging, messaging, remoting, Web Services, persistence integratie, MVC, Web Flow, enterprise integratie, en batch-verwerking.

In tegenstelling tot de traditionele Java EE platform maakt Spring het mogelijk om deze technieken eenvoudig en naar keuze te gebruiken.

Meer informatie »

 

Gradle

Gradle

Gradle is de volgende generatie build tool. Gradle automatiseert het bouwen, testen, publiceren en deployen van een of meerdere projecten of modules. 

Gradle combineert de kracht en flexibiliteit van Ant met de dependency management en conventies van Maven. Het maakt hierbij gebruik van een innovatieve Groovy DSL. Gradle is in snel tempo de standaard build tool aan het worden van veel (open source) projecten.

Meer informatie »

 

AngularJS

AngularJS

AngularJS is een open-source web applicatie framework gericht op het creëren van een single page applicaties in HTML, CSS en JavaScript. Het versnelt en structureert de realisatie van rijke JavaScript applicaties op het vlak van development en testen.

Meer informatie »

 

Wicket

Wicket

Wicket, is een lichtgewicht component-gebaseerde web applicatie framework voor Java. Het is vergelijkbaar gemodelleerd als GUI frameworks zoals Swing en is daarmee een krachtig component gebaseerd framework voor het realiseren van de front-end van rijke, vaak administratieve, web applicaties.

Meer informatie »

 

Neo4j

Neo4j

Neo4j is een open-source graph database geïmplementeerd in Java. Als meest populaire graph database wordt Neo4j o.a. toegepast bij het realiseren van recommendation engines en geavanceerde analyse tools. 

Meer informatie »

 

Camel

Camel

Apache Camel is een open-source integratie framework dat gericht is op het ontwikkelen van integratie oplossingen. Het biedt een op Java gebaseerde implementatie van de Enterprise Integration Patterns die het toestaat om met behulp van een API of DSL routing en mediation regels te configureren.

Meer informatie »